Ви є тут

Історія створення інституту

     Інститут харчової хімії і технології Держхарчопрому України (згодом - Держдепартаменту продовольства Мінагрополітики України) та Академії наук України створено спільним наказом Держхарчопрому України, Держхімпрому України і Академії наук України від 20 січня 1992 року №9/9/13 , у відповідності з розпорядженням Кабінету Міністрів України №402-р від 14 грудня 1991 року.
    
     З травня 2002 року Інститут харчової хімії і технології Міністерства аграрної політики України та Національної академії наук України було передано до сфери  управління Національної академії наук України (наказ НАН України  та Мінагрополітики України від  04.12.2000 р. №403/258 та Розпорядження Президії НАН України від 27.05.2002 р. №329 ). Тоді ж інститут було введено у Відділення загальної біології.
 
     Державну установу „Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН  України” створено в результаті перейменування Інституту харчової хімії і технології НАН України та переведення до установи Відділу геноміки і біотехнології Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАН України (Постанова Президії НАН України від     02.07.2008 р. №194)
Категорія: